Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Autore, zapoměnl jste dodat, že byl v KSČ až do roku 1989. Tedy prospěchář, aby dostal lepší flek. Podporoval vstupem okupanty a vše špatné co tu tehdy bylo.

2 0
možnosti
JV

Svými akcentovanými postoji po sametu jen vyvažuje kariéristické postoje před ním.

V podstatě se vůbec nezměnil, kariérní kariérista.

0 0
možnosti
Foto

Píše nekariérní nekariérista, t.č. vrátný.

1 1
možnosti
JS

Takže oživím paměť. Vše z Wiki. V posudku k propůjčení medaile Za službu vlasti v roce 1988 byl v hodnosti kapitána hodnocen jako „třídně uvědomělý a politicky vyspělý. Jako člen strany při výkonu své funkce napomáhá prosazovat vedoucí úlohu strany mezi podřízenými. Snaží se získat pro tuto politiku ostatní. Politicko-ideová připravenost jmenovaného je na dobré úrovni.“[8]

Varoval, že by Irák mohl použít jaderné zbraně ( které neměl), někomu skočil na špek. Podporoval účast v Afganistánu. Podporoval Tureckou agresi v Sýrii zaměřenou proti Kurdům.

Závěr: v roce 89 mu bylo 28 let, mladý voják z povolání zachytil správný vítr a začal na sobě pracovat, následně po studiích na školách v Anglii, kde mu byl předložen ten správný názor jeho kariéra zdárně pokračovala.

Tak si každý může udělat svůj názor. Za mne nikdy.

3 0
možnosti
VV

Mel bych takovy dotaz pane Soukupe.

Cetl uz jste nekdy vlastni posudek z te doby. Domnivam se, ze v roce 88 uz ty posudky byly takove aby se vlk nazral a ovce zustala cela.

3 0
možnosti
JL

Generálovi nahrává situace, do které se dostáváme díky situaci na východě. Je tam válka a mít generála jako prezidenta, by znamenalo, že tam je někdo, kdo ví, co se děje. Byl by snad lepší Andrej Babiš? Snad ani ne, i když je roztomilý, jak zdraví lidi "čau", je to takové lidové. A pak ten Čapák - kdyby byl prezident, už by ho nemohli soudit, takže by to utichlo. A co by tak ještě mohl dělat? Mluvit, mluví srandovně lid by se zase pobavil jako za vlády Miloše Velikého Ušlechtilého.

0 0
možnosti
MV

jde o Vas pohled, respektuji

pro me pan Pavel rozhodne kandidatem vhodnym je

6 5
možnosti
Foto

Petr Pavel ve službě armádě dělal čest naší zemi a byl vyznamenám mnoho zahraničními medailem ha statečnoat a i našimi. Jak jediný Čech zastával nejvyšší post v NATO. Vystudoval zahraniční vojenské školy. Má mezinárodní rozhled. Je znám ve světě. Ovládá několik jazyků. Neznám lepšího kandidáta na prezidenta než je on po té ostudě se Zemanem. Najednou stranu některým vadí jeho členství v KSČ, které na západě nevadí, tam rozhodují činy a postoje a na straně druhé nám nevadí v čele státu notorik, soudy usvědčený lhář, který je ve světě znám, jako ostuda našeho státu

10 7
možnosti
SB

Já jakožto skutečný antikomunista, tedy nikoli nějaký novodobý euromarxista, tento váš názor nesdílím.

Ten, kdo za komunismu pracoval v bolševických tajných službách, je pro mne nepřijatelný.

8 0
možnosti
SB

Já bych ještě překousl to jeho členství v KSČ.

Avšak dvě věci nepřekousnu: Za prvé to, že za bolševického režimu dělal kompušům lampasáka. Jsou určité práce, které je možné provádět za jakéjhokoli režimu bez ztráty důstojnosti, ale to určitě není práce vojáka z povolání.

A už vůbec nelze překousnout, že v rámci práce v armádě pracoval potom v jejích tajných složkách.

Řadový člen KSČ mohl být docela neškodný. ANo, dal se k nim, což samozřejmě veliké mínus je, avšak mohl být jen řadovým členem a nemusel se hnát dom nějaké vysloveně prorežimní činnosti.

A agent StB mohl být ke své činnsoti přinucen:

"Pane Šťastný, my víme o vás a o paní Dobešové. Tak si vyberte: Buď nám to podepíšete, nebo se to dozví jak paní Šťastná, tak i pan Dobeš."

Pod takovýmto nátlakem mohl pan Štastný podepsat StB spolupráci, což je sice špatné, ale nátlak je jakási polehčující okolnost. Navíc mohl tu spolupráci podepsat, ale potom mohl říkat:

"Je mi opravdu líto, ale já o tom Prchalovi nic moc říci nemohu. My se spolu pouze zdravíme a říkáme si takové obecné fráze jako ́kam pojedeš letos na dovolenou? ́ nebo ́co říkáš tomu, jak naši včera hráli s Kanadou? ́ Ale o politice jsme spolu nikdy nemluvili."

Agentem StB mohl být člověk pod nátlakem a mohl estébákům říkat celkem neškodné věci. Nebyli takoví všichni agenti, ale někteří ano, takže ze samotné skutečnosti, že člověk v těch seznamech je, se nedá nic odvodit. Ale profesionálním pracovníkem aparátu muse být člověk na vlastní rozhodnutí. Tam žádný nátlak nebyl. A nemohl v něm být neškodný.

Proto pana Pavla odmítám.

7 1
možnosti
Foto

Jaké tajné složky máte na mysli?

0 0
možnosti
MR

Petr Pavel si jako mladý muž zvolil kariéru v bolševické armádě. Smyslem existence této armády bylo zničení onoho západního světa, kterému dle autora nakonec tak oddaně sloužil. Fakt, že na prezidenta této země kandiduje více než třicet let po poklidném částečném předání moci bolševická guma o nás vypovídá mnohé.

8 2
možnosti
MV

a o cem vypovida budouci realna kandidatura A. Babise?

3 2
možnosti
VV

Je to jedno kdo bude prezidentem, protoze horsi nez ten soucasny uz zadny byt nemuze.

2 5
možnosti
Foto

S tímto optimisme už hýříme mnoho let a vždy se potvrdilo, že může.

0 0
možnosti

"Znám je svým nepřátelstvím zejména vůči Rusku," Klídek, protože jeho první láskou bylo Rusko, či Sovětský svaz a Rudá armáda.;-D

9 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1286x
Politolog, publicista, spisovatel a badatel na volné noze. Absolvent VŠE v Praze, obory politologie, diplomacie.

Články o společnosti, politice, vývoji ve světě, mezinárodních vztazích; odzbrojení, bezpečnost, změny ve společnosti; aktuální témata i ohlédnutí se za důležitými okamžiky historie české i světové.