Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Gorbačov byl a je svým smýšlením stejný tyran jako kterýkoli jiný nejvyšší představitel Ruska. Jediný jeho klad je ten, že poznal, že to v SSSR není udržitelné, že to padne tak jako tak, a usoudil, že bude lepší nechat to padnout bez krveprolití. Jiný na jeho místě by do toho krveprolití šel. On nikoli, avšak bylo to pouze správné rozhodnutí rozumného člověka, nikoli rozhodnutí demokrata, kterému by se zvedal žaludek při pohledu na to, co se děje v Rusku, a na to, jak Rusko potlačuje ostatní národy Sovětského svazu a jak Sovětský svaz potlačuje satelitní státy.

Tato jeho zásluha je obrovská a nikdo nemá právo tvrdit, že žádné zásluhy nemá. Avšak je zcela nesmyslné domnívat se, že by jeho správné kroky byly diktovány demokratickým cítěním. To ani náhodou. Kdyby Sovětský svaz nezažíval tak těžkou krizi, byl by stejný aparátčík jako Brežněv.

1 0
možnosti

Presne, sam adroval ovsem komusnismus a veril na jeho celosvetove vitezstvi. A nikdy jinak.

0 0
možnosti

J14a81r96a 29R82a84n22k

10. 9. 2014 1:36

R^Karma, skvely blog o nejlepsim ruskem politikovi!!!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1286x
Politolog, publicista, spisovatel a badatel na volné noze. Absolvent VŠE v Praze, obory politologie, diplomacie.

Články o společnosti, politice, vývoji ve světě, mezinárodních vztazích; odzbrojení, bezpečnost, změny ve společnosti; aktuální témata i ohlédnutí se za důležitými okamžiky historie české i světové.